A viaszosvászonról legtöbbünknek a Nagyi konyhája, vagy inkább a rossz emlékű, undok szomszéd néni konyhája jut eszünkbe. Könnyű volt tisztán tartani, mert a pörköltszaftot egy mozdulattal és egy konyharuhával letörölték róla. Védte az asztalt, olyan volt az alatta, mint új korában! (kár, hogy nem bizonyosodhattunk meg erről sosem, a fránya viaszosvászon folyton eltakarta)

Ahogy azonban a 21. század, úgy a jó minőségű, modern anyagok is megtaláltak bennünket. Nem tudtunk kitérni előle. A mostani viaszosvásznak leginkább a műbőrhöz, vagy textilbőrhöz hasonlítanám, azzal a kivétellel, hogy többféle mintával kapható. Van ebből is keményebb, puhább, silányabb és extra jó minőségű is. Ami nagyon nem mindegy, hogy a varrógép remekül viszi! Jól alakítható, nem nyúlik, tartása van és vízálló.

A táskák mellett dekoráltam is már vele, mert a nagyobb mintákat, akár gyerekek is kivághatják, fel lehet ragasztani, medált készíteni belőle, vagy bármi más, ennek már tényleg csak a fantázia szab határt.

Viaszosvászonból készült táskáimból egy kis ízelítő, többi a www.mindigujtaska.hu oldalon látható.

z37 004.jpg

z48 008.jpg

z17 007.jpg

z25 006.jpg

z95 002.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigujtaska.blog.hu/api/trackback/id/tr655203348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása